Наступного року долар коштуватиме 5 гривень 10 копійок

Понеділок, 22 вересня 2008, 19:00

Аналітики інвестиційної компанії Сократ не очікують цього року "подальшого продовження девальвації гривні", але чекають її у наступному.

 "Девальвація гривні на 8.5% протягом останнього місяця ще більше здешевила українські активи.  Таким чином, вони  стають ще більш привабливими, і ми очікуємо, що закриття позицій по українських активах зменшиться", - повідомляє інтернет-видання Корреспондент.net з посиланням на ІК "Сократ".

 "Мало хто вірить, що в короткостроковому періоді гривня може знеціниться вище психологічного рівня 5.05 грн/дол", - відзначають експерти.

"Ми прогнозуємо, що до кінця року Міжбанк буде коливатися навколо відмітки 4.95-5.00.  В 2009 році ми очікуємо незначну девальвацію гривні.  У середньому курс гривні за 2009  рік складе 5.1 грн/дол", - говорять експерти.

Реклама:

У той же час, у компанії відзначають, що "курс гривні до євро буде визначатися курсом долара до євро на світових ринках і курсом гривні до долара на українському Міжбанку. Ми очікуємо поступового ослаблення європейської валюти до рівня 1.35 доларів за євро до кінця 2008 року". 

Раніше повідомлялося про плани НБУ перетворити гривню у вільно конвертовану валюту.

Роком раніше Національний банк України заявляв про те, що наша країна планує досягти повної конвертованості національної валюти протягом найближчих року-півтора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!