Російські вагони не доїдуть до України

Понеділок, 22 вересня 2008, 12:04

ВАТ "Перша вантажна компанія", дочірня структура ВАТ "Російські залізниці", припиняє перевезення вантажів в Україну.

У п'ятницю російська "Перша вантажна компанія" (ПВК) поширила офіційну заяву про припинення відправлення вантажів у піввагонах на територію України, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Відповідно до заяви, це робиться для того, щоб запобігти сформовану практику несанкціонованого захоплення вагонів, які належать ПВК і уникнути збитків, які несе компанія у зв'язку з невиконанням контрактних зобов'язань перед своїми клієнтами.

Так, з квітня цього року без згоди ПВК було завантажено 7,7 тис. її піввагонів, у тому числі 3,9 тис. у серпні й 1,7 тис. за перші 17 днів вересня. Усього у ПВК - 48,1 тис. вагонів.

Реклама:

Для попередження компанія у вересні вже скоротила на 30% відвантаження у піввагонах у напрямку внутрішніх станцій і портів України.

У заяві відзначається, що ПВК має намір пред'явити українській стороні претензії, що стосуються відшкодування витрат. У той же час точний розмір понесених збитків у компанії не називають.

Експерти вважають можливою переорієнтацію вантажів з українських маршрутів, однак попереджають про можливі претензії відправників вантажу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: