Падіння долара відносно євро стало рекордним через втручання центробанків

Четвер, 18 вересня 2008, 15:40

Дводенне падіння долара до євро в середу й четвер стало рекордним з березня після заяви центробанків провідних країн світу про заходи щодо пожвавлення фінансового ринку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Курс долара відносно ієни почав зростати, вартість міжбанківського кредитування знижується в доларах, обіцяючи стабілізацію на грошовому ринку.

Для вирішення проблеми МБК Федеральна резервна система (ФРС), Європейський центральний банк і Банк Японії, а також центробанки Швейцарії, Великобританії й Канади оголосили про уливання додаткових коштів до фінансової системи.

Реклама:

У середу вартість тримісячних кредитів злетіла до рекордного рівня з 1999 року.

"Втручання центробанків допомагає знизити небажання інвесторів ризикувати, що автоматично спричинить падіння курсу ієни, - прокоментував ситуацію фахівець з валютної стратегії Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd. Лі Хардман. - Проте ми вважаємо, що для остаточної зміни тенденцій на ринку буде потрібно набагато більше зусиль".

Федеральна резервна система дозволила центральним банкам інших країн пропонувати фінансовим установам аукціонні кредити в доларах США. У цій ініціативі також взяли участь ЦБ Великобританії, Канади й Швейцарії. Європейський центральний банк у четвер запропонує банкам одноденні доларові кредити загальною сумою 40 млрд. дол.

Долар відносно євро котирувався на рівні 1,4492 дол. станом на 16:04 за московським часом у четвер проти 1,4224 дол. у середу ввечері.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: