Росія не відмовиться від українських двигунів

П'ятниця, 29 серпня 2008, 11:30

Росія не відмовиться від співробітництва з Україною у сфері авіабудування.

В першу чергу це стосується ВАТ "Мотор Січ", незважаючи на зроблені раніше заяви про можливе скорочення подібного співробітництва.

Про це заявила агентству "УНІАН" аналітик інвестиційної компанії Concorde Capital Інна Перепелиця.

На її думку, Росія сьогодні не зможе так просто відмовитися від вироблених на "Мотор Січ" двигунів і замінити їх на інші, оскільки пошук нового партнера або налагодження власного виробництва у випадку відмови від вертолітних двигунів "Мотор Січ" відкине Росію назад на три роки.

Реклама:

До того ж Перепелиця вважає малоймовірним будівництво Росією нового заводу у зв'язку з терміном запуску такого виробництва, а також із досить великими витратами на його будування (приблизно 0,5 млрд. доларів).

За словами експерта, заміна українських двигунів двигунами інших виробників украй невигідна Росії, оскільки ціни на аналогічну продукцію за кордоном вищі на 20%.

До того ж, за інформацією Перепелиці, "Мотор Січ" збирає свої двигуни на основі російських комплектуючих, тому будь-які дії з призупинення співробітництва в першу чергу позначаться негативно на російських виробниках.

"Мотор Січ" - це унікальна компанія, яку необхідно розглядати в довгостроковій перспективі, це стосується і її акцій", - відзначила аналітик.

Нагадаємо, раніше Росія не раз заявляла про можливість скорочення свого співробітництва з Україною в авіабудуванні, зокрема і з "Мотор Січ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: