"Аеросвіт" вважає провокацією заяви щодо кредиту в банку "Кредит-Дніпро"

Четвер, 14 серпня 2008, 16:48

Авіакомпанія "Аеросвіт-Українські авіалінії" (Київ) вважає провокацією заяву її миноритарного акціонера ТОВ "Бюро" щодо непрозорості умов надання банком "Кредит-Дніпро" кредиту розміром 10 млн. дол.

"Умови передбачуваної кредитної угоди між "Аеросвітом" і банком " Кредит-Дніпро" є стандартними для залучення банківських кредитів у випадку короткострокової потреби фінансування оборотних коштів під заставу нерухомості", - повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на прес-реліз "Аеросвіту".

У повідомленні також відзначено, що компанія "Бюро" не проінформувала керівництво "Аеросвіту" про свою незгоду з проектом кредитного договору.

"На цей час підрозділи авіакомпанії дають оцінку діям ТОВ "Бюро" і за результатами будуть вжиті відповідні заходи, в тому числі ми сподіваємося розкрити справжні причини, що спонукали миноритарного акціонера до подібної провокації", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

Раніше ТОВ "Бюро" звернулося до Кабінету Міністрів з проханням не допустити залучення "Аеросвітом" кредиту розміром 10 млн. дол. під заставу земельної ділянки у Форосі, заявляючи, що вартість ділянки становить 147 млн. дол, що набагато перевищує суму кредиту.

ЗАТ "Аеросвіт - Українські авіалінії" створено 1994 року. За даними компанії, на цей час 62% її акцій належать українським власникам: Фонду держмайна України (22,4%), ТОВ "Генавіаінвест" (24,999%), ТОВ "Укрінфоконсалт" (9,8%) і ТОВ "Бюро" (4,8%). Ще 38% акцій належать нідерландській компанії Gilward Investments B.V.

Парк авіакомпанії нараховує 17 літаків Boeing: 14 средньомагістральних B-737 і 3 дальньомагістральних B-767.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: