Курс євро відносно долара й ієни у п'ятницю знижується

П'ятниця, 1 серпня 2008, 11:52

Євро знижується відносно долара й ієни на фоні виходу негативної статистики про роздрібний продаж у Німеччині.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

За даними Федеральної статистичної службии Німеччини, роздрібні продажі у червні скоротилися на 1,4%. Аналітики, опитані Blomberg, припускали зниження на 0,5%.

Аналітики розцінюють подібний результат як ще один чинник ослаблення економіки єврозони, що знижує ймовірність повторного підвищення базової процентної ставки Європейським Центральним Банком цього року.

Реклама:

Американська валюта також одержала підтримку після того, як ціни на нафту знизилися у четвер більш ніж на 2 дол. за барель.

"Ціни на нафту зараз під серйозним тиском, і на сировинному ринку, напевно, буде довгостроковий спадний тренд", - відзначив головний валютний аналітик TD Securities Inc. у Торонто.

На його думку, це надає деяку підтримку долару, тому що багато проблем американської економіки пов'язані саме з високими цінами на сировину.

Виходячи з котирувань ф'ючерсів на Чиказькій біржі, на цей час 32% трейдерів очікують, що Федеральна резервна система США підвищить базову процентну ставку не менш ніж на чверть процентного пункту на засіданні 16 вересня.

Курс євро відносно долара знизився до 1,5562 дол. проти 1,5603 дол. попереднього дня.

Японська валюта подорожчала відносно долара й торгується на рівні 107,55 у порівнянні з 107,91 днем раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: