МВФ не очікує швидкого завершення кредитної кризи

Вівторок, 29 липня 2008, 11:56

Експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) вважають, що світові фінансові ринки ще слабкі, а індикатори системних ризиків залишаються на досить високому рівні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс Україна" з посиланням на Financial Times.

МВФ побоюється, що зниження темпів зросту економіки США може продовжитися в результаті потрясінь, які не припиняються на фінансовому ринку.

З іншого боку, ціни на нерухомість знизилися вже й у деяких європейських економіках, включаючи британську, що є індикатором подальшого збільшення проблем на цих ринках.

Реклама:

Падіння цін на акції банків значно ускладнило процес залучення капіталу, що негативно позначається на фінансових показниках. Відповідно до оцінок фахівців МВФ, списання фінансових компаній в усьому світі з початку минулого серпня досягли приблизно 400 млрд. дол.

При цьому Фонд відзначив, що обсяг втрат "перевищив обсяг залученого капіталу".

До того ж, МВФ підтвердив, що, за його оцінками, сумарні втрати від нинішнього циклу фінансової кризи можуть досягти 940 млрд. дол. У цю суму входять як втрати від переоцінки ринкової вартості компаній, так і втрати, пов'язані із списаннями за безнадійними кредитами.

МВФ із схваленням констатує, що шляхом втручання з боку Мінфіну й Федеральної резервної системи поки вдається стримувати деякі системні ризики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: