Чиновників-корупціонерів будуть звільняти в обов'язковому порядку

Понеділок, 28 липня 2008, 12:33

Головне управління державної служби ініціює поновлення в законодавстві норми про обов'язкове звільнення державних службовців, визнаних судом винними в корупції.

Про це заявив заступник начальника Головдержслужби Андрій Вишневський в інтерв'ю журналу "Бізнес", повідомляє "Українська правда".

За його словами, Головдержслужба розробила законопроект, що доповнює Кодекс законів про працю нормою, згідно з якою підставою для припинення трудового договору буде постанова суду про притягнення співробітника до адміністративної відповідальності за порушення закону "Про боротьбу з корупцією".

За словами Вишневського, законопроект проходить узгодження в Міністерствах юстиції, економіки та праці й соціальної політики.

Реклама:

"Якщо керівник вирішить не накладати на винного дисциплінарних санкцій, ніхто, в тому числі й суд, не зможе вплинути на його рішення", - сказав він.

Водночас Вишневський нагадав, що керівник, який призначив держслужбовця на посаду, уповноважений ініціювати по відношенню до нього службове розслідування.

Крім того, за словами Вишневського, до керівника державного органу може бути застосоване дисциплінарне стягнення за бездіяльність посадової особи або державного органа, що призначив його на цю посаду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: