Фірташ вирішив забудувати Київ

Четвер, 17 липня 2008, 11:55

Group DF Real Estate (входить у Group DF Дмитра Фірташа) збирається забудувати в південній частині Києва ділянку в 132 га.

Про це розповів підприємець, близький до кола Фірташа.

За його словами, перша черга проекту передбачає зведення близько 600 000 кв. м, з яких половина припаде на торговельні й розважальні центри й житло (решту займуть допоміжні площі, зокрема паркування), пише видання "Ведомости".

Будівництво планується завершити до 2011 року. Керуючий директор Group DF Роберт Шетлер-Джонс інформацію про проект через секретаря підтвердив.

Реклама:

За словами Шетлер-Джонса, група виступить основним інвестором проекту, однак вона веде переговори про його розвиток з "великим європейським девелопером" і "провідними роздрібними мережами". Називати їх він відмовився.

Інший проект ще більш масштабний. За словами підприємця, в районі Оболонь на території площею 113,5 га буде побудований "Золотий пляж" на 2,5 млн. кв. м житла й 550 000 кв. м комерційної нерухомості. Будівництво має бути завершене до 2015 року.

Компанія бере участь у цьому проекті, але його параметри будуть оголошені пізніше, говорить Шетлер-Джонс.

Він відмовився розкрити суму інвестицій, джерела фінансування, а також уточнити, чи оформила компанія права на земельні ділянки.

У Дмитра Фірташа є нерухомість у Києві. Його структурам належать торговий центр "Мандарин плаза" площею близько 18 000 кв. м (побудований 2003 року) й бізнес-центр "Парус" на 80 000 кв. м, відзначає видання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: