18 липня 2020

Публікації
Як написати бізнес-план: приклад структури
ЕП продовжує записувати найцікавіше з вебінарів для малого та середнього бізнесу від "Дія.Бізнес", Единбурзької бізнес-школи та House of Knowledge.
Колонки

Знакова приватизація готелю "Дніпро": копнемо глибше

Що насправді означає продаж столичного готелю для країни, і чому це лише початок.
Новини
18:11
Європол: викрита в Італії мережа фальшивомонетників – "можливо найбільша" в історії євро
Європол офіційно підтвердив інформацію про викриття мережі фальшивомонетників в Італії та зазначає, що вона, ймовірно – найбільша в історії євро.
17:27
SkyUp відклала відновлення польотів до 9 країн та скасувала частину рейсів
Авіакомпанія SkyUp Airlines заявила про оптимізацію раніше запланованої льотної програми - частину напрямків скасовують повністю, а частину, яку планували запускати на постійній основі, відклали.
16:53
Європейський авторинок у червні впав на 22% – асоціація
У червні 2020 року реєстрації нових легкових авто в ЄС склали 949 722 одиниць - це на 22,3% менше порівняно з червнем 2019 року (1,2 млн авто).
16:19
Google буде "банити" рекламу з теоріями змови щодо коронавірусу
Компанія Google заявила, що видалятиме рекламу з теоріями змови щодо походження коронавірусу та іншою інформацією, пов'язаною з COVID-19.
15:54
Розкрадання на будівництві Подільського мосту в Києві: пройшло 17 обшуків
Поліцейські провели обшуки у фігурантів провадження про розкрадання бюджетних коштів під час будівництва столичного Подільського мосту.
15:23
Zoom випустить сенсорний монітор для віддаленої роботи
Компанія Zoom анонсувала новий продукт для роботи вдома - 27-дюймовий сенсорний монітор для інтерактивних відеоконференцій DTEN ME, який надійде у продаж уже у серпні 2020 року, ціна - 599 доларів.
14:50
США схвалили продаж Україні 16 патрульних військових катерів
США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI і супутнього обладнання.
14:10
За 2019 рік українці задекларували 94,5 мільярдів доходу – Податкова
Загальний задекларований платниками податків дохід за 2019 рік - 94,5 млрд грн: це майже на 11 млрд грн або на 13% більше, ніж у 2018 році.
13:30
Вартість спецдозволів на бурштинові ділянки виросла у 90 разів – Держгеонадр
17 липня завершились відкриті електронні торги по двох ділянках бурштину у Рівненській області - вартість лотів, порівняно зі стартовою ціною, зросла у 37 та у 90 разів відповідно.
12:55
У Брюсселі розпочався 2-й день саміту лідерів ЄС щодо порятунку економіки блоку
У Брюсселі розпочався другий день очного саміту лідерів ЄС, на якому мають домовитися щодо довгострокового бюджету Євросоюзу і фонду відновлення економіки.
12:25
Голова Мінфіну відреагував на звинувачення Гетманцева у зриві реформи митниці
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що затримання правоохоронцями співробітників Одеської митниці - "це реформа митниці в дії", а Мінфін буде продовжувати курс на боротьбу зі "скрутками" і "схемами".
12:14
Китай відкрив свій ринок для експорту української лохини та чорниці
Китайська сторона офіційно відкрила свій ринок для українського експорту замороженої лохини та чорниці.
12:00
ЄС стурбований наміром США розширити санкції щодо "Північного потоку-2"
ЄС висловив стурбованість намірами США розширити санкції щодо компаній, які беруть участь у будівництві газопроводу "Північний потік-2".
11:35
Нацбанк уперше за 2 роки не вийшов з інтервенціями на міжбанк
Протягом тижня 13-17 липня Нацбанк не проводив інтервенцій на міжбанківському валютному ринку - відмову від інтервенцій зафіксували вперше з вересня 2018 року.
11:20
У Twitter розповіли, скільки акаунтів було зламано 15 липня
15 липня зловмисники атакували 130 облікових записів Twitter, у 45 з яких змінили пароль, увійшли в обліковий запис і опублікували твіти.
10:50
Лідери ЄС не погодили семирічний бюджетний план у перший день саміту
Лідери країн ЄС у перший день саміту голів держав та урядів не змогли погодити семирічний бюджетний план та рішення по фонду відновлення економіки.
10:22
"Укргазбанк" призначив тимчасового керівника замість Шевченка
Наглядова рада "Укргазбанку" припинила повноваження голови правління Кирила Шевченка, який став головою НБУ, в.о. голови правління банку призначили Андрія Кравця.
10:00
NASA повідомила дату повернення космічного корабля Crew Dragon на Землю
Американське космічне агентство NASA повідомило дату повернення багаторазового космічного корабля компанії SpaceX Crew Dragon та його екіпажу на Землю.