"Аеросвіт" ділять через суд

Середа, 10 березня 2010, 09:27

Господарський суд Київської області у вівторок розпочав розгляд справи за позовом Gilward Investments до ТОВ "ГенАвіаІнвест".

У своєму позові компанія вимагає передати їй права та обов'язки покупця за договорами купівлі-продажу акцій "Аеросвіту" від 27 жовтня 2004 року і 27 травня 2005 року, пише газета "Комерсант-Україна".

У позовній заяві стверджується, що при проведенні операції Gilward не отримала пропозицію першочергового викупу акцій "Аеросвіту", хоча, на відміну від "Генавіаінвест", на той момент була акціонером авіакомпанії.

В "Генавіаінвест" відзначають, що є акціонером "Аеросвіту" вже більше п'яти років і за весь цей час Gilward не заперечувала законності її прав як акціонера авіакомпанії.

Реклама:

"Позовні вимоги Gilward абсурдні і не можуть бути задоволені законним способом. Весь цей час уповноважені представники цієї компанії Арон Майберг та Григорій Гуртовий брали безпосередню участь у засіданнях наглядової ради та зборах акціонерів і не могли не знати, що угода відбулася і "ГенАвіаІнвест" став акціонером", - пояснюють у компанії.

Як відомо, компанія "ГенАвіаІнвест" Віктора Пінчука стала власником 25% -1 акції "Аеросвіту" у результаті двох угод в 2004 і 2005 роках щодо купівлі пакету у ВАТ "Аеротур".

Ще 38% належать Gilward Investments, 22,39% - Фонду держмайна, 9,8% - компанії "Укрінфоконсалт", 4,8% - ТОВ "Бюро", яке учасники ринку пов'язують з групою "Приват".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: