У Грузії хочуть стягнути 1,5 мільйона з української авіакомпанії—банкрота

Понеділок, 20 серпня 2018, 15:55
 

Тбіліський міський суд зобов'язав авіакомпанію "Аеросвіт" виплатити 144,5 тисячі ларі (близько 1,5 мільйона гривень) боргу компанії "Об'єднання аеропортів Грузії".

Про це йдеться в рішенні Колегії цивільних справ Тбіліського міського суду, яке є в розпорядженні Економічної правди.

У 2012 році "Аеросвіт" підписав контракт з "Об'єднанням аеропортів Грузії" про забезпечення авіаційної безпеки в Тбіліському міжнародному аеропорту.

"З жовтня 2012 року по січень 2013 року авіакомпанії були надані послуги, вартість яких вона не сплатила, на підставі чого було нараховано штраф", - йдеться в рішенні суду.

Реклама:

Нагадаємо, що компанію "Аеросвіт" пов’язували з групою "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова. У 2015 році Госпсуд Київської області визнав її банкрутом та відправив на ліквідацію.

Рішення було прийнято у зв'язку з нездатністю авіакомпанії сплатити заборгованість перед ТОВ "Тенак" (Дніпропетровськ) на суму 4,44 млн гривень.

Крім того, як повідомлялося, Коломойський через суд вимагав стягнути близько 3 млрд гривень заборгованості з "Аеросвіту". Також, Господарський суд Київської області отримав кредиторські заяви ряду компаній про стягнення з "Аеросвіту" 2,383 млрд гривень.

Найбільшу вимогу серед компанії висунуло підприємство з іноземними інвестиціями "Альбіон" в сумі 1,196 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: