ФДМ незаконно відмовив Фірташу у продовженні оренди - суд

Четвер, 21 січня 2010, 11:55

Господарський суд Автономної Республіки Крим визнав незаконною відмову Фонду держмайна продовжити ЗАТ "Кримський титан" на два роки оренду Іршанського гірничо-збагачувального комбінату та Вільногірського гірничо-металургійного комбінату.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-секретаря ЗАТ OstChemUkraine, яке є великим акціонером "Кримського титану", Олексія Федорова.

За його словами, суд тривав близько трьох місяців і рішення про визнання незаконним відмови в продовження оренди він прийняв 15 січня.

Федоров зазначив, що "Кримський титан" подав позов у зв'язку з порушенням ФДМ порядку завершення орендних відносин із заводом.

Реклама:

Відповідно до законодавства, ФДМ як власник ГЗК і ГМК був зобов'язаний за три, а потім і за один місяць до закінчення терміну оренди повідомити "Кримський титан" про намір держави не продовжувати оренду підприємств, проте, за словами Федорова, ФДМ повідомив "Кримський титан" тільки один раз - за місяць до закінчення терміну оренди.

"Кримський титан" - виробник діоксиду титану, на який припадає близько 90% загального обсягу реалізації продукції у Східній Європі.

Підприємство також виробляє такі види хімічної продукції, як залізоокисний пігмент, мінеральні добрива, сірчана кислота, сірчанокислий алюміній, алюмінат натрію, рідке скло, залізний купорос, фосфогіпс.

ЗАТ "Кримський титан" контролюється власником 50% -1 акція ЗАТ - компанією OstChem з Group DF бізнесмена Дмитра Фірташа, якого постійно критикує прем'єр Юлія Тимошенко.

Напередодні OstChem заявила, що уряд готує силове захоплення Іршанського ГЗК та Вільногірського ГМКа, який, за її даними, може відбутися 21-22 або 25-26 січня 2010 року.

Іршанський ГЗК і Вольногорський ГМК є основними постачальниками сировини для "Кримського титану".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: