Тимошенко хоче український електромобіль

Вівторок, 17 листопада 2009, 15:32

Уряд планує сформувати держзамовлення на виробництво на ТОВ "ВЕСТА-Індастріал", яке виробляє унікальні енергозберігаючі технології, стовпів для освітлення трас, автобанів і вулиць, які працюватимуть за рахунок вітроагрегатів та сонячних батарей.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час робочої поїздки до Дніпропетровської області, повідомляє агентство "УНІАН".

За словами прем'єр-міністра, держзамовлення стосуватиметься також оснащення транспортних засобів сонячними батареями та електроакумуляторами, що дозволило б започаткувати в Україні виробництво електромобілів.

Прем'єр також повідомила, що уряд в 2010 році планує побудувати у кожному селі фельдшерсько-акушерські пункти, в яких лікарі не тільки працюватимуть, а й проживатимуть.

Реклама:

За її словами, Кабмін укладе угоди з дніпропетровським заводом щодо оснащення таких пунктів енергозберігаючим обладнанням.

Тимошенко зауважила, що це підприємство є одним з найбільших у Європі з виробництва акумуляторних батарей.

Глава уряду висловила переконання, що акумулятори, які виробляються на заводі, мають високу конкурентну спроможність на світових ринках, і зазначила, що "європейські підприємства вже стали в чергу і не можуть дочекатися, поки отримають продукцію".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: