"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінсоц пропонує запровадити накопичувальну пенсію на держпідприємствах

Вівторок, 1 лютого 2022, 20:30
 
ODD ANDERSEN/AFP via Getty Images

Міністерство соціальної політики звернулось з листом до Кабміну з пропозицією щодо запровадження накопичувальних пенсій на підприємствах з державною часткою статутних фондів понад 50%.

Про це повідомляє Liga.net.

Ініціатива Мінсоцполітики передбачає перерахування пенсійних внесків у розмірі 2% зарплат працівників таких підприємств до недержавних пенсійних фондів. 

Підприємства мають включити до своїх фінансових планів на 2023 рік витрати на сплату цих пенсійних внесків щонайменше для половини своїх працівників.

Реклама:

"Реалізацією такої ініціативи для працівників підприємств державного сектору економіки буде забезпечено додаткове джерело доходу за умови виходу на пенсію завдяки пенсійним коштам, накопиченим на їхніх індивідуальних пенсійних рахунках", – йдеться у листі.

Введення накопичувальних пенсій на держпідприємствах сприятиме розвитку накопичувального пенсійного забезпечення загалом, збільшенню чисельності внутрішніх інституційних інвесторів із довгостроковим прогнозованим інвестиційним ресурсом для економічного зростання України, вважають у Міністерстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: