Тимошенко схвалила переговори "Нафтогазу" з кредиторами

Вівторок, 22 вересня 2009, 11:24

Уряд погодився з пропозицією Міністерства фінансів і НАК "Нафтогаз України" про здійснення реструктуризації заборгованості компанії за її зовнішніми зобов'язаннями.

Відповідну постанову Кабінету міністрів опубліковано в урядовій газеті "Урядовий кур'єр", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У той же час умови реструктуризації, затверджені постановою, в публікації відсутні.

Відповідно до оприлюдненого документу, переговори з кредиторами про реструктуризацію планується завершити до 20 жовтня.

"НАКу разом з Мінфіном: забезпечити до 20 жовтня 2009 погодження основних умов реструктуризації заборгованості компанії за зовнішніми зобов'язаннями, зокрема, з інвесторами з єврооблігацій, випущених для фінансування кредиту компанії на основну суму 500 млн. доларів з погашенням 30 вересня 2009, і кредиторами за двосторонніми кредитами, і вжити заходів для виконання компанією зазначених умов", - доручається в постанові.

Відповідно до неї, Кабмін погодився надати "Нафтогазу" державні гарантії за зовнішніми зобов'язаннями на суму до 2,005 млрд. дол. з урахуванням подальшої заміни зобов'язань компанії за кредитними договорами з іноземними кредиторами на зобов'язання за цінними паперами.

Крім того, уряд схвалив проект договору про призначення дилер-менеджера між Кабінетом міністрів, "Нафтогазом" і Credit Suisse Securities (Europe) Limited як дилер-менеджером і іншими сторонами з проведення реструктуризації та погодило витрати НАК на реструктуризацію.

У прес-службі "Нафтогазу" уточнили, що оприлюднять запропоновані умови реструктуризації в найближчий час.

Як повідомлялося, НАК вже почав переговори про реструктуризацію зовнішнього боргу на загальну суму 1,6 млрд. дол. Мова йде про єврооблігації на 500 млн. грн. з погашенням 30 вересня 2009, борги "Нафтогазу України" Depha Bank на суму 220 млн. грн., Credit Suisse International (CSI) - на 550 млн. грн. і Deutsche Bank - на 395,2 млн. грн., термін погашення яких припадає на 2009-2012 роки.

З урахуванням відсотків загальна сума виплат по них становить близько 1,78 млрд. дол., у тому числі в цьому році - близько 650 млн. дол., в наступному - близько 570 млн. дол.

Одним з консультантів "Нафтогазу України" з питань реструктуризації зовнішнього боргу виступає кіпрська компанія Squire Capital.

Крім того, наприкінці серпня НАК повідомив, що в якості міжнародного консультанта з питання реструктуризації зовнішніх боргів він залучив компанію HeadLand Consultancy, а на початку вересня додав, що радником і дилер-менеджером виступає Credit Suisse.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: