"Таврію" продали банкірам

Вівторок, 15 вересня 2009, 09:56

Акціонери коньячного заводу "Таврія" продали 95% акцій підприємства одеському банку "Південний".

При цьому колишній директор Олександр Сидоренко стане почесним президентом підприємства, а колишній мажоритарний акціонер ПНВХ продовжить співпрацю із заводом, пише видання "Комерсант-Україна".

ВАТ "Агропромислова фірма "Таврія" заснована 1998 року в Новій Каховці, випускає коньяк під торговими марками "Таврія", "Георгіївський", AleXX. За даними учасників ринку, 2008 року фірма є найбільшим оператором на ринку коньяку з часткою 16,67% у натуральному вираженні.

Директор "Таврії" Олександр Сидоренко розповів, що акціонери підприємства вирішили продати 95% його акцій банку "Південний".

"Угода ще не завершена. Після її завершення директором "Таврії" стане представник банку "Південний", я займу посаду почесного президента і буду займатися стратегічними питаннями", - підтвердив він.

Інформацію про продаж 95% акцій "Таврії" банку "Південний" також підтвердив президент "Першого національного виноробного холдингу" (ПНВХ) Валерій Шамотій.

"Операцію можна вважати такою, що відбулася. Ми зберігаємо контакти з "Таврією", зокрема будемо працювати з ними у питаннях дистрибуції", - зазначив він.

Нагадаємо, до останнього часу в "Таврії" був жорсткий корпоративний конфлікт.

На початку вересня була зроблена спроба захоплення підприємства, в результаті якої 39 чоловік було травмовано.

За фактом захоплення було розпочато кримінальну справу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: