"Укрзалізниця" торгується з "Луганськтепловозом"

Середа, 22 липня 2009, 11:15

Держкомпанія "Укрзалізниця" готова до кінця 2009 року закупити у "Луганськтепловоза" чотири електропоїзди.

Про це заявив начальник головного локомотивного управління "Укрзалізниці" Володимир Зайцев, пише газета "Дело".

За його словами, єдиною перешкодою у прийнятті остаточного рішення для перевізника сьогодні є ціна, яку "Луганськтепловоз" вимагає за свою продукцію.

"Вартість електровозів практично на 50% вища, ніж тих, які ми купували у "Луганськтепловоза" минулого разу. Це викликає у нас певні сумніви: чи здатні ми винести таку дорожнечу, такі скачки в такому часовому проміжку? Тим паче, що конструктивно нічого в цьому локомотиві не змінилося", - пояснює Зайцев.

Реклама:

Видання нагадує, що 2009 року "Укрзалізниця" вже закупила у луганського підприємства 4 локомотива. Однак, як відзначають залізничники, їх ціна була значно нижчою: якщо тоді за один локомотив "Укрзалізниця" заплатила 24 млн. гривень, то тепер такий же поїзд коштує 37 млн. гривень.

"Поки що я не бачу причин погоджуватися з підвищенням ціни. Перш ніж прийняти остаточне рішення, ми детально по кожному елементу проаналізуємо вартість", - підкреслив Зайцев.

У свою чергу, голова правління "Луганськтепловозу" Віктор Бикадоров запевняє, що підвищення цін на електровози цілком обгрунтоване.

"Ми ж не з голови ці ціни беремо. Всі обгрунтування нових розцінок ми вже відправили в "Укрзалізницю", - підкреслив Бикадоров.

Він також додав, що вартість локомотивів зросла, оскільки дорожчають комплектуючі, які необхідні для їх складання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: