Нацбанк видав "Промінвестбанку" свого керівника

Середа, 8 жовтня 2008, 11:03
 

Національний банк України призначив тимчасовим адміністратором "Промінвестбанку" заступника глави Нацбанку Володимира Кротюка, що здійснює банківський нагляд.

Відповідне рішення оформлене наказом "Промінвестбанку" номер 878 від 7 жовтня на виконання постанови Національного банку №308 від 7 жовтня, повідомили агентству "Інтерфакс Україна" у банку.

"Із дня видачі цього наказу всі угоди від імені "Промінвестбанку", рішення і документи приймаються і підписуються після узгодження з тимчасовим адміністратором", - процитував співрозмовник агентства пункт наказу, підписаного Кротюком.

Раніше Служба безпеки України почала перевірку для встановлення замовників протиправних дій щодо ЗАТ "Промінвестбанк", повідомили в прес-центрі спецслужби у вівторок.

Реклама:

Перевірка ініційована у зв'язку із зверненням банку встановити замовників, які "під прикриттям брехливої кампанії, інспірованої ззовні, зробили спробу привласнити незаконним способом активи банку".

Тим часом Партія регіонів пропонує Верховній Раді ухвалити законопроекти про захист вкладників "Промінвестбанку" (ПІБ, Київ) від можливих фінансових втрат.

Коментуючи рішення президії політради Партії регіонів щодо захисту мільйонів вкладників "Промінвестбанку", заступник голови парламентської фракції ПР Сергій Льовочкін заявив:

"Причина нинішньої ситуації навколо "Промінвестбанку" полягає не в фінансовому стані банку, а в замалому розмірі статутного капіталу банку, який складає лише 4% його активів. В результаті банк став мішенню для рейдерів".

"Партія регіонів рішуче засуджує рейдерську атаку на "Промінвестбанк" і вимагає від влади зробити все належне, щоб захистити вкладників банку", - додав депутат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: