У Києві на підкупі попався забудовник, який уже фігурує у справі про розкрадання на ремонті бомбосховищ

Середа, 15 листопада 2023, 16:41 -

Забудовника, який фігурує у справі про привласнення грошей на ремонт бомбосховищ у Києві, викрито на спробі підкупу слідчого поліції.

Про це повідомляють у телеграм-каналі Національної поліції України.

"Спочатку приватний підприємець привласнив кошти, виділені на ремонт бомбосховищ в одному з вишів столиці. А потім хотів уникнути покарання і запропонував слідчому поліції хабар під час слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Щоб уникнути кримінальної відповідальності, фігурант пообіцяв надати старшому лейтенанту поліції хабар у розмірі двох відсотків від суми, зазначеної в договорах про проведення ремонтних робіт у бомбосховищах.

Реклама:

Співробітники слідчого управління поліції Києва спільно з оперативниками департаменту внутрішньої безпеки затримали директора приватної будівельної фірми відразу після передачі 5 тис. доларів.

У повідомленні Нацполіції уточнюється, що йдеться про забудовника, який раніше потрапив у скандал на ремонті укриття в одному зі столичних вишів.

Наприкінці вересня 2023 року ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров заявив, що вважає безпідставними провадження правоохоронних органів щодо нібито розкрадання бюджетних коштів керівництвом вишу під час ремонтних робіт у бомбосховищах студентських гуртожитків та закупівлі генераторів.

Реклама:

"Такі провадження є. Ми співпрацюємо зі слідством і вважаємо, що жодних підстав для проваджень немає. Жодних зв'язків із підприємцями керівництво не мало і не має", - сказав Бугров.

Реклама: