Київський інститут судекспертиз вивчить уламки невідомих БПЛА, якими атакували Київщину 22 жовтня

Понеділок, 23 жовтня 2023, 18:20 -

Невідомі БПЛА, якими атакували Київ та область ввечері 22 жовтня, мають в рази менший заряд, ніж Shahed 136 і Shahed 131, якими зазвичай Росія здійснює атаки, і можуть мати зовсім інше призначення.

Про це заявив директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін.

"За попереднім аналізом фото та відеоматеріалів частин "газонокосарок", які поширюються в мережі, а також технічними характеристиками ідентифікованих елементів, можемо зробити висновок, що використаний ворогом апарат менш потужний. У випадку наявності вибухового заряду, його маса однозначно також буде в рази меншою, ніж у Shahed 136 і Shahed 131", - розповів він.

 

Наразі в КНДІСЕ очікують надходження на дослідження частин та уламків безпілотних літальних апаратів, але вже стверджують, що такі БПЛА раніше не використовувалися.

Реклама:

Водночас експертна база матеріалів КНДІСЕ містить приклади попередніх об’єктів дослідження – безпілотних літальних апаратів, які схожі з новим зразком за наявними технічними характеристиками. Вивчення цих апаратів наводить експертів на думку, що вони використовуються з метою виснаження ППО.

"Даний БПЛА може бути ще однією спробою ворога використовувати хибні цілі для виснаження нашої системи протиповітряної оборони", - сказав Рувін.

Нагадуємо:

Реклама:

Ввечері 22 жовтня на Київщині були зафіксовані нові типи безпілотних літальних апаратів.

Перш за все, це визначили за іншим звуком, який видавали БПЛА. Звук "нових" БПЛА можна сплутати з мотоциклом, що проїжджає, і навіть автомобілем.

Їх виробник та модель поки що невідомі.

Реклама: