Україна та Румунія домовились поглибити співпрацю в низці економічних напрямків

Середа, 18 жовтня 2023, 17:35 -
 
Урядовий портал

Уряди України та Румунії домовились поглибити співпрацю в економічних та гуманітарних напрямках.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що у спільній заяві урядів України та Румунії задекларована співпраця між двома країнами як в економічних, так і гуманітарних напрямках, зокрема, у сферах логістики та розбудові прикордонної інфраструктури.

"В щойно підписаній спільній заяві ми домовились підвищувати транзитний потенціал для експорту української аграрної продукції шляхом повноцінного використання шляхів солідарності ЄС", — зазначив Шмигаль. 

Реклама:

Документ також передбачає, що країни погодилися розпочати реалізацію пілотного проекту спільного прикордонного та митного контролю на пунктах пропуску через спільний кордон.

У фокусі співпраці також такі стратегічні напрямки як сільське господарство та енергетика та розвиток експортно-імпортних спроможностей з європейським енергетичним простором. 

"У спільній заяві наголосили також на можливості розширити взаємодію у сфері енергетики, транспорту та цифровізації через статус України як асоційованої держави-учасниці ініціативи "Трьох морів", — додав глава українського уряду.

Реклама:

Нагадуємо:

Найбільш перспективними для транзиту агропродукції, а відтак - і для розбудови інфраструктури, Україна вбачає напрямки Румунії, Молдови та Польщі.

Реклама: