Мін'юст судиться за нерухомість КПУ: перед забороною повиводили велику кількість активів

Середа, 18 жовтня 2023, 16:27 -

Міністерство  судиться за те, щоб повернути нерухомість, яку вивели з майна Комуністичної партії України перед забороною.

Про це розповів міністр Денис Малюська.

Міністерство юстиції подало 123 позови в судах, щоб повернути це майно.

"Виявляється, щойно комуняки у 2014 році зрозуміли, що їхня партія буде заборонена, а партійні активи – у зоні ризику, такі активи вони почали активно виводити, прям як класичні мінімізатори, ухилятори, корупціонери. За схемами з різним ступенем продуманості", – зазначив міністр.

Реклама:

За словами Малюські, схема діяла наступним чином: зареєструвати партійну нерухомість на благодійний фонд, громадських організацій, родичів, і далі вже майно використовувати задля особистого збагачення.

"Наприклад, майно КПУ "подарували" Всеукраїнському союзу жінок-трудівниць "За майбутнє дітей України", Благодійному фонду "Захист труда", Редакції газети "Набат", Благодійному фонду сприяння соціально незахищеним верствам населення і багатьом іншим", - розповів міністр.

За його словами, 18 жовтня зусилля міністерства з повернення цього майна дали перший результат: Господарський суд Харківської області задовольнив позов до ГО "Міжрегіональний фонд сприяння працевлаштуванню" та КПУ, визнавши недійсним договір дарування.

Реклама:

"Сподіваюсь, така практика продовжиться", – сказав міністр.

Нагадуємо:

У 2022 році Громадський рух "ЧЕСНО" порахував майно Компартії, яке має конфіскувати держава. Конфіскація майна КПУ може принести державі десятки мільйонів гривень. 

У липні 2022 року Восьмий апеляційний суд Львова заборонив діяльність Компартії. Згідно з цим рішенням, все майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень має бути передане у власність держави.

Реклама: