ЄЦБ збереже пікові ставки до другої половини  2024 року – Bloomberg

Понеділок, 16 жовтня 2023, 10:38 -

Європейський центральний банк не знижуватиме процентні ставки до вересня 2024 року.

Про це пише Bloomberg, з посиланням на опитування економістів.

Результатом останнього опитування Bloomberg є відхилення від попереднього, коли респонденти все ще бачили зниження ключових ставок у березні. 

Зазначається, що опитування супроводжується коментарями офіційних осіб ЄЦБ, які виступали в кулуарах щорічних зборів Міжнародного валютного фонду в Марракеші в останні дні. 

Реклама:

Член керуючої ради Мартінс Казакс сказав, що поточні економічні прогнози не відповідають скороченню в першій половині 2024 року.

Голова центрального банку Словенії Боштян Васле заявив, що зростання прибутковості облігацій є ознакою того, що інвестори також погоджуються з тим, що для повернення інфляції до цільових 2% знадобиться "довший період вищих процентних ставок".

Додається, що аналітики в опитуванні все ще бачать, що зростання цін сповільниться до 2,7% наступного року та 2,1% у 2025 році. Однак очікується, що економічне зростання буде нижчим, ніж раніше. Опитування показало, що наступного року зростання досягне 0,7% після 0,5% у 2023 році.

Реклама:

Нагадаємо:

Європейський центральний банк (ЄЦБ) очікує, що інфляція в єврозоні наступного року залишиться вище 3%, що посилює аргументи на користь десятого поспіль підвищення процентної ставки.

Реклама: