Новини 2 серпня: атака РФ по порту Ізмаїла, бізнес готує "реєстр рейдерів та корупціонерів"

Середа, 2 серпня 2023, 21:00 -

Про атаку РФ по порту Ізмаїла. У результаті атаки ударних БпЛА росіян на південь Одеської області в ніч на 2 серпня, пошкоджень зазнали портова, промислова інфраструктура регіону та елеватор.

Ціни на пшеницю на Чиказький біржі в Чикаго підскочили на 6,5% після атаки Росії на порт Ізмаїл в ніч на 2 серпня.

Росія нічною атакою на Ізмаїл знищила зерно, на яке чекали в Африці, Китаї, Ізраїлі.

Про бізнес. Представники українського бізнесу після оприлюдинення Маніфесту на захист 42 статті Конституції працюють над створенням реєстру недоброчесних правоохоронців.

Реклама:

Про розкрадання на "Укрнафті". Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила розслідування у справі про заволодіння майном та коштами ПАТ "Укрнафта" на майже 13,3 мільярда гривень.

Про Каховську ГЕС. На подолання наслідків знищення росіянами Каховської ГЕС з державного бюджету спрямували 4,3 мільярда гривень.

Про Бахматюка. Національне антикорупційне бюро завершило розслідування за підозрою фактичного власника "ВіЕйБі Банку" (VAB банку) Олега Бахматюка та його сестри - колишньої голови наглядової ради банку.

Реклама:

Ексклюзиви ЕП

Два роки на Містобудівний кодекс. Як "слуги" хочуть переписати правила гри в будівництві

Як виникла ідея розробки Містобудівного кодексу і навіщо він зараз потрібен, чи будуватимуть міста інакше та з якими проблемами можуть зіткнутися розробники.

Якою має бути інфляція, щоб українці її помітили?

За останні місяці НБУ покращив прогноз цьогорічної інфляції з майже 16% до 10,8%. У США чи Британії таке суттєве зниження прогнозу стало б головною економічною подією. Але не в Україні. ЕП пояснює чому.

Реклама: