Підрив Каховської ГЕС: у яких містах проблеми з водопостачанням

Вівторок, 6 червня 2023, 11:15 -

Внаслідок підриву дамби Каховської гідроелектростанції проблеми з поданням води спостерігаються у деяких містах Дніпропетровської області, але на водопостачанні Києва це жодним чином не позначиться.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація з посиланням на дані "Київводоканалу".

"Внаслідок підриву дамби гідроелектростанції багато населених пунктів Херсонської області під загрозою затоплення, а в інших є проблеми з поданням води, зокрема в Кривому Розі, Марганці та Нікополі Дніпропетровської області. Підрив греблі Каховської ГЕС на водопостачанні Києва жодним чином не позначиться", - йдеться в повідомленні.

У Києві ситуація з водопостачанням залишається стабільною.

Реклама:

"Усі гідротехнічні споруди столиці працюють у штатному режимі, жодних перебоїв у роботі обладнання немає. Столиця продовжує забезпечуватись водою безперебійно і в повному обсязі", - наголосили в КМДА.

Також складною, але контрольованою є ситуація з водопостачанням у Кривому Розі, повідомив очільник міста Олександр Вілкул.

"У Кривому Розі на 30% міста (це Центрально-Міський, частково – Металургійний, Довгинцівський та Саксаганський райони) вода подається від Карачунів – тут ризиків немає. На 70% міста (решта районів) вода подається від Каховського водосховища через водосховище "Південне", – зазначив він.

Реклама:

Мер міста додав, що наразі стоїть завдання на 30% знизити споживання у тих районах, які запитані від Каховки та максимально зменшити споживання води промисловістю. 

Крім того, для населення тиск води буде знижуватися з 22:00 вечора до 05:00 ранку. Вода діставатиме лише до перших поверхів будинків, плюс забезпечуватиметься проток та циркулювання. 

Також повністю заборонили полив зі шлангів. У селах по дузі від Інгульця через низ до Софіївки подача води буде лише з 08:00 ранку до 12:00 дня.

Нагадуємо:

Вранці, 6 червня, Оперативне командування "Південь" повідомило, що російськими окупаційними військами здійснено підрив Каховської ГЕС, згодом ОВА підтвердила цю інформацію.

Внаслідок підриву російськими окупантами машинної зали зсередини, Каховську гідроелектростанцію повністю зруйновано і вона не підлягає відновленню.

Згодом у Херсонській ОВА повідомили, що підрозділи Національної поліції та ДСНС Херсонської області підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Реклама: