Carlsberg продав російський бізнес: очікує погодження регуляторів

П'ятниця, 23 червня 2023, 18:17 -

Данська пивоварна корпорація Carlsberg Group у п’ятницю, 23 червня, підписала угоду про продаж свого російського бізнесу - компанії "Балтика", однак через нові норми російського законодавства її завершення триватиме деякий час.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Намір продати російський бізнес компанія висловила майже одразу після початку великої війни.

"Відокремлення російського бізнесу від решти Carlsberg Group було дуже складним, включаючи близько 150 робочих потоків у бізнес-функціях та понад 150 мільйонів датських крон інвестицій у пивоварне обладнання та ІТ-інфраструктуру на ринках за межами Росії", - додали в компанії.

Реклама:

Підписана сьогодні угода підпадає комплексному процесу схвалення регулюючих органів у Росії: подачі заявки до Урядової комісії РФ для отримання її погоджень, що є обов’язковим згідно з російським законодавством. 

"Отже, терміни остаточного завершення транзакції залишаються невизначеними", - пояснили в Carlsberg.

Деталі угоди компанія не розголошує, аби процеси затвердження пройшли "якомога гладко".

Реклама:

"Підписання угоди про продаж російського бізнесу є дуже важливою віхою в дуже складному процесі поділу та продажу. Хоча це був великий процес, для нас було важливо знайти найкраще можливе рішення для всіх зацікавлених сторін, включаючи понад 8000 наших співробітників у Росії. Тепер ми з нетерпінням чекаємо на отримання необхідних дозволів регуляторних органів", - прокоментував гендиректор Кеес т'Харт.

Читайте також: Скупий платить тричі. Як західні компанії, які чіпляються за Росію, втрачають ринки, бізнес та репутацію

Нагадуємо:

Раніше повідомлялось, що данська пивоварна компанія Carlsberg Group планує до літа завершити продаж російського бізнесу.

Економічна правда

Реклама: