PROMOTED

ДП "Антонов" отримав сучасний модульний центр обробки даних від IT-Integrator, створений у рекордні строки

Вівторок, 20 червня 2023, 16:10 -

Компанія "ІТ-Інтегратор" у співпраці з партнером Alpha Grissin Infotech Ukraine, яка є офіційним дистриб’ютором обладнання Vertiv в Україні, розробили для ДП "Антонов" новий модульний центр обробки даних (МЦОД).

Після 24 лютого 2022 року аеропорт у Гостомелі – це не просто український вантажний аеропорт, це місце жорстоких боїв російського десанту з Силами оборони України. Під час спроби захоплення летовища нищівних руйнувань зазнала і ІТ-інфраструктура аеропорту.

 

До початку повномасштабного вторгнення команда компанії "ІТ-Інтегратор" виконала проєктування стаціонарного дата-центру у Гостомелі для авіатранспортного підрозділу ДП "Антонов".

Будівництво планували розпочати саме у 2022 році, проте в умовах війни було ухвалено рішення переформатувати проєкт на користь МЦОД з можливістю швидкого переміщення та встановлення на будь-якому майданчику у будь-якому місті країни.

Модульна конструкція передбачає можливість оперативно її розбирати та збирати на новій локації, а також транспортувати дорогами загального користування.

Саме тому в ході проєкту прорахували та забезпечили жорсткість металоконструкцій, спеціальних стикувальних вузлів, встановили посилені балки, запроєктували дах з необхідним кутом нахилу для відведення опадів і можливість розміщення зовнішніх блоків кондиціонерів.

"Модульний ЦОД виготовили, перевірили і запустили у рекордні терміни. Він складається з двох конструктивних елементів, що створюють внутрішній простір, в якому встановлені шафи для ІТ-обладнання, кондиціонери, джерела безперебійного живлення, електрощити, системи протипожежної безпеки.

Усі системи інженерного забезпечення, включаючи структуровану кабельну мережу зібрали і протестували на виробництві, зокрема, роботу під навантаженням.

Такий підхід дав можливість залучити мінімальну кількість стороннього персоналу для запуску об'єкта на місці встановлення, адже всі системи налаштували та перевірили узаводських умовах.

Це було виправдано з точки зору безпеки та швидкості запуску проєкту",пояснила Наталія Герц, заступниця директора з цифрового розвитку та матеріально-технічного забезпечення ДП "Антонов".  

Надійність та безвідмовність критичних підсистем забезпечує резервне обладнання та його вузли. Наприклад, рівень резервування для систем безперебійного живлення і розподілу енергоживлення 2N.

Конструкція модулів, їхнє зовнішнє облаштування, протипожежні двері, герметичні і пожежостійкі, електричні, комунікаційні і фреонові вводи відповідаютькласу вогнестійкості Е60/І45.

Проєкт враховує не тільки поточні потреби підприємства, а також передбачає можливості для масштабування у майбутньому. Цей фактор було враховано, оскільки нас чекає післявоєнна відбудова України.

"Війна зруйнувала не тільки наше звичне життя, але й підходи в галузі системної інтеграції.

Проєкт побудови МЦОД для ДП "Антонов" – приклад професіоналізму, надійності та відданості, яку продемонстрували всі залучені до реалізації сторони, вирішуючи стратегічно важливе завдання", – зазначив директор департаменту по роботі з державним сектором та керівник проєкту компанії "ІТ-Інтегратор", що є найбільшим системним інтегратором в Україні, Максим Коробко.