Кабмін запускає процедуру корпоратизації "Енергоатому"

Вівторок, 2 травня 2023, 17:34 -

Кабінет міністрів на засіданні 2 травня ухвалив рішення про запуск процедури корпоратизації "Енергоатому".

Про це заявив прем'єр Денис Шмигаль.

"Продовжуємо корпоратизацію державних підприємств. На виконання ухваленого парламентом закону трансформуємо "Енергоатом" в акціонерне товариство. "Енергоатом" - один з найбільших операторів АЕС в Європі, компанія стратегічно важлива для енергетичної безпеки держави. Приводимо її до міжнародних стандартів корпоративного управління", - заявив Шмигаль.

За його словами, урядовим рішенням від 2 травня запускають процедури корпоратизації. При цьому у власності держави зберігаються 100% акцій підприємства. 

Реклама:

"У підсумку підвищимо ефективність управління, залучимо додаткові кошти на реалізацію нових проєктів, посилимо нашу енергетичну незалежність", - резюмував прем'єр.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт № 8067 про корпоратизацію держпідприємства НАЕК "Енергоатом". 23 березня він набув чинності.

Реклама:

Як зазначили в енергетичному комітеті ВР, питання корпоратизації "Енергоатома" на порядку денному з 2012 року.

Там також підкреслили, що організація ефективного корпоративного управління державними компаніями є одним із зобов’язань України за Угодою про асоціацію з ЄС.

Корпоратизація не змінює власника, Енергоатом залишається у 100% державній власності, органом управління ним є Кабмін, пояснили в комітеті.

При цьому набуті державою в результаті утворення АТ акції не підлягають приватизації, а також передбачається заборона поділу пакету акцій, що належать державі.

У першому читанні проєкт закону про корпоратизацію Енергоатома був ухвалений 19 жовтня 2022 року.

Шановні підприємці, керівники малого та середнього бізнесу просимо вас допомогти в зборі інформації про проблеми, виклики та можливості для робочої сили в Україні. Пройти опитування проєкту CIPE.

Економічна правда

Реклама: