У Німеччині почав діяти єдиний квиток на громадський транспорт: 49 євро по всій країні

Понеділок, 1 травня 2023, 10:47 -

З 1 травня у Німеччині можна користуватись всіма видами громадського транспорту за допомогою єдиного проїзного квитка вартістю 49 євро на місяць.

Про це повідомляється на сайті залізничного перевізника Deutsche Bahn.

"Один квиток - зручно по всій Німеччині. З Deutschland-Ticket (D-Ticket) ви можете легко подорожувати всіма видами громадського транспорту всього за 49 євро на місяць. Відтепер доступний онлайн, у додатку та в туристичних центрах DB", - йдеться у повідомленні.

Проїзний квиток Deutschland-Ticket коштує 49 євро на місяць - його можуть придбати як громадяни Німеччини, так і іноземці.

Реклама:

Deutschland-Ticket також буде доступний як робочий проїзний квиток на єдиних умовах по всій Німеччині.

"Якщо роботодавець сплачує щонайменше 25 відсотків від вартості квитка за місяць, то Deutschland-Ticket може бути оформлений як робочий квиток з максимальною знижкою в розмірі п'яти відсотків від вартості квитка (49 євро)", - пояснили в компанії.

Крім цього, Deutschland-Ticket можна придбати як річний проїзний квиток з щомісячною оплатою в рамках абонементу.

Реклама:

Діти до 6 років подорожують безкоштовно, їм не потрібен квиток.

"Квиток Deutschland-Ticket можна використовувати по всій Німеччині в усіх місцевих поїздах, таких як RB, RE, поїздах S-Bahn, і додатково в громадському транспорті, такому як автобуси, трамваї, поїзди метро і т.д.

Це правило діє незалежно від того, який транспортний оператор, транспортне об'єднання або національний тариф вказано на самому квитку. Таким чином, квиток Deutschland-Ticket, придбаний, наприклад, у Мюнхені, можна використовувати для поїздок у Франкфурті-на-Майні та його околицях", - додали в Deutsche Bahn.

Очікується, що проєкт буде діяти два роки, але вартість проїзду наступного року може змінитися через інфляцію.

Економічна правда

Реклама: