НБУ вводить в обіг пам'ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо!"

Четвер, 23 лютого 2023, 17:35 -
 
нбу

Голова НБУ Андрій Пишний 23 лютого презентував нову пам'ятну банкноту "Пам'ятаємо! Не пробачимо!", присвячену боротьбі України проти російських загарбників та увічненню сили духу українського народу, його стійкості та героїзму.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

 "Ми не могли не відзначити цю дату, роковини повномасштабного вторгнення, цей драматичний, шокуючий та розстріляний рік нашого життя. Війну, яка триває для нас не рік і не десять, а сторіччя.

Тому ми вирішили увічнити нашу спільну боротьбу на грошах. Сьогодні Нацбанк презентує пам’ятну банкноту, яку ми створили як нагадування про війну за незалежність і суверенітет України", - заявив Пишний.

Реклама:

Пам’ятна банкнота "Пам’ятаємо! Не пробачимо!" номіналом 20 гривень вводиться в обіг 23 лютого 2023 року.

Зазначається, що вона має унікальний дизайн, виконаний вертикально. Створив дизайн цієї пам’ятної банкноти заслужений художник України Володимир Таран.

Тираж обмежений - 300 тисяч штук, (зокрема, з яких: 200 000 шт. - у сувенірній упаковці; 99,9 тис. шт. - у конвертах).

Реклама:
 
фото: нбу

Придбати пам'ятну банкнооту можна буде в інтернет-магазині нумізматичної продукції НБУ. Банкноти з першої частини тиражу будуть доступні для купівлі, починаючи з 24 лютого 2023 року.

"Надалі, в міру їх виготовлення, банкноти знову додаватимуться до асортименту інтернет-магазину, щоб задовольнити потреби якомога більше клієнтів. Крім того, наприкінці березня банкнота надійде для реалізації до банків-дистриб’юторів", - йдеться у повідомленні.

Банкнота є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання усіма фізичними і юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів.

Економічна правда

Реклама: