На Вінничині викрили завод, який постачав деталі для військової техніки в Росію під час війни

Четвер, 8 грудня 2022, 17:21 -

Один з вінницьких машинобудівних заводів викрили у співпраці з країною-агресором – після початку великої війни підприємство продовжило постачати в Росію продукцію для ремонту військової техніки.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, після початку повномасштабної військової агресії РФ проти України один із вінницьких машинобудівних заводів продовжив співпрацю із країною-агресором.

"В умовах воєнного стану керівництво заводу налагодило поставки комплектуючих для ремонту та обслуговування машинобудівної галузі. Це шестерні, секційні насоси, гідромотори, гідравлічне обладнання, які використовуються у військовій техніці", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Для реалізації схеми підприємство залучило ряд підконтрольних фірм, якими через Румунію, Туреччину та Казахстан комплектуючі ввозились на територію РФ.

Для обходу фінансових обмежень та виведення коштів з РФ використовували банківські рахунки, відкриті у фінустановах країн ЄС.

"У такий спосіб протягом 2022 року до РФ експортовано комплектуючі, які використовуються для ремонту військової техніки, на загальну суму понад 51 млн грн", – констатують в прокуратурі.

Реклама:

В офісах компаній та за місцями проживання причетних до правопорушення осіб правоохоронці провели обшуки. Вони вилучили фінансово-господарські документи, які підтверджують торгівлю з РФ.

Економічна правда

Реклама: