Норвегія планує збільшити оборонний бюджет майже на 10%

Четвер, 6 жовтня 2022, 14:21 -

Уряд держави-члена НАТО Норвегії запропонував у четвер збільшити оборонний бюджет на наступний рік на майже 10% після вторгнення Росії в Україну.

Про це повідомило агентство AFP, пише "Європейська правда".

Скандинавська країна планує використати додаткові ресурси для зміцнення своєї військової розвідки, поповнення запасів боєприпасів та посилення національної гвардії.

У проєкті бюджету на 2023 рік лівоцентристський уряд запропонував витратити на оборону 75,8 млрд норвезьких крон (7,2 млрд доларів), що на 6,8 млрд крон більше, ніж у 2022 році.

Реклама:

"Агресивна війна Росії проти України становить загрозу безпеці Норвегії та Європи. Війна вже мала серйозні політичні, економічні та гуманітарні наслідки для безпеки", - заявив міністр оборони Бйорн Арільд Грам.

Частину додаткових коштів також буде використано для заміни озброєння, яке було передане Україні, та для додаткових постачань Україні у 2023 році.

На сьогодні Норвегія надала Києву 22 гаубиці, протитанкові засоби та зенітно-ракетні комплекси, легку бронетехніку, особисте спорядження військовим.

Реклама:

Як повідомлялося, Норвегія та Велика Британія об’єднали зусилля для мікродронів Black Hornet норвезького виробництва, які передадуть Україні.

Європейська правда

Реклама: