Фонд гарантування продав активи банків після відновлення аукціонів на 750 мільйонів 

Вівторок, 4 жовтня 2022, 14:49 -

З початку відновлення торгів у Prozorro.Продажі Фонд гарантування вкладів фізичних осіб провів понад 380 електронних аукціонів з продажу активів банків, які ліквідуються, на суму майже 750 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба ФГВФО.

З червня 2022 року, після рішення Фонду відновити торги у системі Prozorro.Продажі відбулося понад 380 електронних аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються. 

З них майже 19% завершилися успішно. А загальна ціна реалізованих активів банків, що ліквідуються, склала майже 750 млн грн.

Реклама:

"На сьогодні нам вдалося фактично вийти на довоєнні показники за кількістю оголошених торгів. Так, якщо у період з січня по 24 лютого 2022 року щодня у системі Prozorro.Продажі проходило в середньому по 6 аукціонів з продажу активів банків, що перебували в управлінні Фонду, то у вересні цей показник становив – 13 аукціонів на день", – розповів директор департаменту консолідованого продажу активів Фонду Олександр Кульчицький.

У відомстві нагадали, що повноцінне відновлення аукціонів з продажу активів банків, що ліквідуються, відбулося у серпні цього року. 

Тоді на торги активно почали виставлятися активи двох пов’язаних з Росією банків – АТ "МР Банк" та ПАТ "Промінвестбанк", рішення про ліквідацію яких НБУ прийняв на другий день повномасштабного вторгнення Росії.

Реклама:

Нагадуємо:

Фонд гарантування вкладів у серпні 2022 року провів успішні аукціони з продажу активів банків, що ліквідуються, на загальну суму 292,1 млн грн.

Реклама: