SpaceX готується запустити на орбіту чергову партію супутників Starlink

Понеділок, 8 березня 2021, 10:00
 

Американська компанія SpaceX планує запустити на орбіту важку ракету-носій Falcon 9 з новою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

Джерело: Інтерфакс-Україна з посиланням на спеціалізований сайт Spaceflight Now.

Деталі: Запуск планується здійснити з 40-го стартового комплексу Космічного центру імені Кеннеді (штат Флорида) 9 березня в 21:55 за часом Східного узбережжя США.

Це буде 21-й вихід на орбіту групи інтернет-супутників починаючи з травня 2019 року в рамках проекту Starlink.

Реклама:

Орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 1203 космічних апаратів. Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 4 березня.

Довідка: Компанія Ілона Маска – світовий лідер за кількістю супутників на орбіті Землі. Зараз їх понад 1000, а за декілька років їх кількість має досягти 42 тисяч.

Ракета Falcon 9, яка використовується для доставки супутників системи Starlink на орбіту, за один виліт може доставити максимум 60 апаратів. Більшу кількість супутників зможе виводити космічний корабель компанії Маска — Starship, який наразі тестують.

Довідково: Перші розробки Starlink почалися ще в 2015 році, а 22 лютого 2018 року компанія запустила в космос тестові прототипи. 

За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди в усьому світі, зокрема, у віддалених поселеннях, отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидший, ніж той, що пропонують провайдери.

Читайте також: Wi-Fi на всю планету. Яким буде глобальний супутниковий інтернет від SpaceX і OneWeb

Нагадаємо:

Перші розробки Starlink почалися ще в 2015 році, а 22 лютого 2018 компанія запустила в космос тестові прототипи.

За словами експертів, якщо проект буде успішним, люди у всьому світі, зокрема, в віддалених поселеннях, отримають інтернет, який приблизно в 40 разів швидше, ніж той, що пропонують провайдери.

SpaceX випустила бета-версію додатку для користування супутниковим інтернетом Starlink

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: