"Нафтогаз" знизив на 8% ціну на газ для виробників тепла

Понеділок, 29 березня 2021, 14:25
 

Оптова ціна на природний газ для потреб виробників тепла у рамках покладених на "Нафтогаз" спецобов'язків (ПСО) у березні становитиме 6,28 грн за кубометр (без урахування ПДВ та витрат на транспортування) - це на 8% нижче, ніж у лютому.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

"Рішення щодо ціни газу у березні прийнято із дотриманням норм п. 13 Постанови КМУ № 867 "Про затвердження Положення про покладення спеціальних обов'язків на суб'єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу", що встановила формулу визначення максимально допустимого рівня цін на газ для виробників тепла", - йдеться у повідомленні.

У "Нафтогазі" нагадали, що відповідно до підписаного 9 лютого меморандуму з урядом, регулятором і мерами міст про взаєморозуміння в сфері централізованого теплопостачання "Нафтогаз" до 30 вересня надає виробникам тепла відстрочку платежу на різницю між ринковою та граничною ціною газу, фактично закладеною в тариф.

Реклама:

Нагадаємо:

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" у квітні збереже ціну природного газу для населення на поточному рівні 6,86 грн/кубометр, ціна газу у рамках постачальника "останньої надії" на квітень також збережеться на березневому рівні 6,99 грн/кубометр.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: