США продовжать слідкувати за проєктом Nord Stream 2

П'ятниця, 12 березня 2021, 09:54

США і надалі будуть запроваджувати санкції проти компаній, якщо ті будуть залучені у будівництва російського газопроводу "Північний потік-2". 

Джерело: речник Державного департаменту США Нед Прайс, цитує "Укрінформ"

Пряма мова: "Ми продовжуватимемо оцінювати діяльність, що триває в регіоні. Якщо ця діяльність відповідатиме критеріям для запровадження санкцій, то я не маю сумнівів – і у вас не повинно бути сумнівів – що нинішня адміністрація дотримуватиметься закону".

Деталі: Прайс наголосив, що закони США, зокрема PEESA та PEESCA, зобов’язують запроваджувати санкції проти суб’єктів господарювання, які залучені до прокладання труби. 

Реклама:

"Я думаю, ви почуєте більше від нас про це", – підсумував речник. 

Що передувало: Раніше повідомлялось, що США зацікавлені в збереженні колективної енергобезпеки Європи та залишають за собою право застосувати санкції проти тих, хто намагатиметься добудувати або сертифікувати російський проєкт газогону Nord Stream 2.

Передісторія:

  • Морське управління Данії допускає, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" завершиться до кінця вересня поточного року.
  • Служба зовнішньої розвідки стверджує, що Російська Федерація нехтує технологічними процедурами та екологічними обмеженнями, будуючи "Північний потік-2", оскільки поспішає закінчити його до 12 червня – дня Росії.
  • 18 європейських компаній припинили свою участь  у проєкті "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій США.
  • 22 лютого Сполучені Штати внесли до ще одного санкційного списку російський корабель-трубоукладач "Фортуна", залучений до будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: