Кличко про цех, який заважає добудувати Шулявський міст: Аби знести ці сараї треба такі кошти?

Четвер, 20 лютого 2020, 10:55
 

Мер столиці Віталій Кличко сподівається добудувати Шулявський шляхопровід до початку літа. Водночас він зазначає, що досі не вирішена проблема із демонтажем п’ятого цеху заводу "Більшовик". 

Джерело: пресслужба КМДА

Пряма мова: "Головна проблема у добудові Шулявського шляхопроводу – п’ятий цех заводу "Більшовик". Він давно не працює, напівзруйнований. І там сьогодні продають секонд-хенд. Сам завод "Більшовик" винен місту більше 200 мільйонів сплати за землю."

Деталі: За словами очільника столиці, Фонд держмайна пропонує придбати цей цех місту за 700 мільйонів. Кличко називає таку пропозицію – "пограбуванням мешканців Києва". 

Реклама:

"Я питаю, аби знести ці сараї, треба платити такі кошти?!", – додав мер. Він також закликав киян тиснути на структуру, якщо Фонд не передасть цех на баланс міста.

Читайте також: Перший заступник Кличка: Про Шулявку, метро на Виноградар та Подільський міст

Нагадуємо:

Фонд держмайна оцінює вартість п’ятого цеху Першого київського машинобудівного заводу у майже 700 мільйонів гривень. Київська міська державна адміністрація повинна викупити цю нерухомість, щоб добудувати Шулявський шляхопровід.

"Розвалити аварійну будівлю (заводський цех. — ЕП), зробити там благоустрій, побудувати один заїзд — це робиться достатньо швидко. Це якщо нам вдасться домовитися з Фондом державного майна щодо п'ятого цеху заводу "Більшовик", – заявиви перший заступник мера Микола Поворозник.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!