Голова АМКУ: Про розділення "ДТЕК Західенерго" говорити зарано

П'ятниця, 18 жовтня 2019, 14:58

Голова Антимонопольного комітету Юрій Терентьєв заявив, що про розділення "ДТЕК Західенерго" через створення дефіциту на ринку "на добу вперед" на Бурштинському енергоострові говорити ще рано.

Про це він сказав в інтерв'ю liga.net.

У відповідь на питання, чи не чекає на "ДТЕК Західенерго" таке ж покарання, як і групу Ostchem Дмитра Фірташа (розділення - ред.) за створення дефіциту електроенергії на одному з ринків на Бурштинському енергоострові, Терентьєв сказав:

"З ДТЕК Західенерго інша ситуація. Є Бурштинський енергоострів і є Об'єднана енергетична система України. В рамках енергоострова весь ДТЕК Західенерго - один суб'єкт, там всього одна станція і там нічого ділити".

Реклама:

За його словами, в цілому про поділ ТЕС, які входять в ДТЕК Західенерго, говорити ще рано.

"В рамках Бурштинського острова ми бачимо створення дефіциту на ринку "на добу вперед". І ми чітко знаємо, що це було - ми бачимо ознаки цього.

Друге, ми бачимо, що попит на електроенергію як залишався, так і залишається. Третє - імпорт на енергоострів був обмежений, і це було не без участі групи ДТЕК. На цьому ґрунтується фабула про справу "ДТЕК Західенерго", - пояснив голова АМКУ.

Нагадаємо:

Антимонопольний комітет розпочав розгляд справи за ознаками порушення ПАТ "ДТЕК Західенерго" законодавства про захист економічної конкуренції.

"Дії "ДТЕК Західенерго", які полягають у зменшенні протягом серпня-вересня 2019 року обсягів продажу електроенергії на РДН/ВДР у зазначеній торговій зоні з одночасною пропозицією відповідних обсягів електроенергії на балансуючому ринку, де ціна є значно вищою, містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції", - йдеться у розпорядженні голови АМКУ Юрія Терентьєва.

Компанія "ДТЕК" вважає необґрунтованими звинувачення Антимонопольного комітету щодо порушення ПАТ "ДТЕК Західенерго" законодавства про економічну конкуренцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: