Нацполіція розслідує незаконну передачу земель аеродрому "Чайка" під забудову

Середа, 24 квітня 2019, 12:57
 

Головне слідче управління Нацполіції з серпня 2018 року здійснює досудове розслідування за фактом незаконного відчуження аеродрому "Чайка" та його приаеродромної території з метою подальшої забудови.

Про це свідчать дані держреєстру судових рішень, повідомляють "Наші гроші".

За даними слідства, відчуження посадові особи Петропавлівсько-Борщагівської сільради, які перебували у змові з "Центральним аероклубом "Товариства сприяння обороні України ім. Антонова", підприємствами "Євро-Сервіс" та "Омокс" відчужили ділянки на користь третіх осіб для забудови приаеродромної території аеродрому "Чайка".

Зокрема, як свідчить одна з судових ухвал, ділянки площею 63,69 га і 127,63 га, що перебували не у власності, а у постійному користуванні підприємств "Товариства сприяння обороні України", було незаконно передано в користування для проведення забудови на підставі договору суперфіцію девелоперській компанії ТОВ "Омокс".

Реклама:

Ще 2 га з порушеннями перебуває в оренді у ПП "Євро-Сервіс" під розміщення торгівельно-офісного центру.

Засновниками ТОВ "Омокс" є Оксана Кулагіна і Олексій Кулагін. "Омокс" вже реалізував два великі житлові комплекси у с. Чайки Києво-Святошинського району – ЖК "Чайка" і ЖК "Сонцтаун".

Керівником Підприємства об’єднання громадян "Центральний аероклуб "Товариства сприяння обороні України ім. Антонова" є Володимир Конюкевич. До нього директорами "Центрального аероклубу" були Володимир Грибанов, Василь Руснак і Олександр Астанков.

Засновниками ПП "Євро-Сервіс" були Олег Горобець і Наталія Горобець, поки у лютому 2019 року не перереєстрували підприємство на жительку Сум (назва фірми змінена на ПП "Кью Торг").

Нагадаємо:

ДБР взялося за забудову скандально відомого Аднана у Києві.

Оточення Порошенка збирається незаконно звести багатоповерхівки у центрі Києва.

Тігіпко розширив ділянку під забудову у центрі Києва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: