Під загрозою санкцій США Росія готова повністю фінансувати "Північний потік-2" - ЗМІ

Субота, 22 вересня 2018, 16:01

Росія готова повністю профінансувати спорудження газопроводу "Північний потік-2", якщо США введуть санкції проти партнерів "Газпрому" за цим проектом.

Про це стало відомо з джерел видання Süddeutsche Zeitung, передає Deutsche Welle.

За даними джерел, президент Росії Володимир Путін проінформував про ці плани канцлера ФРН Ангелу Меркель в ході зустрічі у Мезеберзі 18 серпня.

Наразі будівництво "Північного потоку-2" через Балтійське море здійснюється міжнародним консорціумом, в якому 50% належать російському "Газпрому". Серед учасників консорціуму - дочка BASF Wintershall, Uniper і Shell.

Реклама:

США вже неодноразово погрожували ввести санкції проти енергетичного сектора Росії в покарання за можливе втручання Москви в президентську кампанію в США у 2016 році. Від цих санкцій можуть постраждати і західні партнери Росії.

Плани росіян по повному фінансуванню "Північного потоку-2" можуть натрапити на серйозні перешкоди в Єврокомісії, оскільки, згідно з правилами конкуренції у ЄС, виробник і постачальник енергоресурсів не може бути однією особою.

Також занепокоєння росіян викликає будівництво Німеччиною терміналу з прийому зрідженого газу, куди, можливо, буде доставлятися паливо з США, відзначає Süddeutsche Zeitung.

У серпні ЗМІ з посиланням на американських чиновників повідомили, що новий пакет санкцій проти "Північного потоку-2" готовий і може бути введений протягом декількох тижнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: