Попри апеляцію Газпром все одно має сплатити 2,56 мільярда – Нафтогаз

Вівторок, 6 березня 2018, 18:15

Газпром, незважаючи на апеляцію російського Газпрому, все одно повинен виплатити Нафтогазу 2,56 мільярда доларів, а також відсотки.

Про це повідомила прес-секретар НАК "Нафтогаз України" Олена Осмоловська.

"У них є 90 днів на подання апеляції по процедурних моментах. Рішення арбітражу в цей час залишається в силі. Газпром як і раніше повинен Нафтогазу 2,56 млрд доларів, на які нараховується близько 0,5 млн доларів відсотків щоденно", - сказала Осмоловська.

Нагадаємо, "Газпром" подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу, у справі про транзит апеляція буде подана до кінця березня 2018 року.

Реклама:

Нагадаємо, в середу, 28 лютого, стало відомо, що Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги Нафтогазу щодо компенсації за недопоставлені Газпромом обсяги газу для транзиту. 

За рішенням Стокгольмського арбітражу, Нафтогаз домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку Газпромом погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі Газпром має сплатити 2,56 млрд доларів на користь Нафтогазу.

Більш детально про те, чим закінчився спор між двома енергетичними гігантами з урахуванням останнього і попередніх рішень, хто кому і скільки винен, читайте в матеріалі: Нафтогаз vs Газпром: хто виграв битву під Стокгольмом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!