НБУ не став виганяти "1+1" з офісу на Подолі

Середа, 28 лютого 2018, 18:30
 

Медіахолдинг "1+1 Медіа" зможе й далі розміщуватися у приміщенні на Кирилівській, 23, в Києві.

Про це генеральний директор "1+1 Медіа" Олександр Ткаченко повідомив в інтерв'ю виданню Liga.net.

"У нас немає проблеми з офісом. Нещодавно НБУ підтвердив продовження оренди цієї будівлі", – заявив він.

"І ще: з моменту в'їзду в цю будівлю ми називаємо її "наша домівка", а не офіс, і переїжджати в іншу не збираємося", – додав Ткаченко.

"Ми підтвердили оренду на три роки і згодом плануємо продовжувати її термін далі", – уточнив він.

Гендиректор "1+1 Медіа" також повідомив, що медіахолдинг тепер обслуговується в банку "Південний": "Ми вирішили, що в даній ситуації нам буде комфортніше працювати з іншим банком, щоб не виникало бажання нас пов'язувати з "ПриватБанком".

За словами Ткаченка, були певні складнощі з переведенням рахунків з одного банку в інший, але ці складнощі вже минули.

Реклама:

Він також згадав: "Коли кілька місяців тому керівники каналів зустрічалися з президентом Петром Порошенком, він якось довго на мене дивився і досить агресивно розповідав про "ПриватБанк". У якийсь момент я не витримав і сказав: "Вибачте, Петре Олексійовичу. Стоп. Я – "ПриватБанк"? "1+1 media" схожий на "Приват"? Ми не "ПриватБанк".

"Він змінив тональність після цього. І в принципі всі чудово розуміють, що ми – окремий бізнес, ми не можемо нести відповідальність за те, що відбувається не у нас, і реагувати на якісь історії, оскільки ми не менеджери "ПриватБанку", не власники "ПриватБанку", – сказав Ткаченко.

Він вважає, що Нацбанк був непослідовним в історії з "ПриватБанком".

"Я проти подвійних стандартів у відношенні до банків, точно так само я проти подвійних стандартів у частині "чорних списків акторів", і в тому числі індустрії в цілому", – сказав Ткаченко.

Як відомо, 4 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на будівлю в Києві, яку орендує телеканал "1+1", у справі розкрадання коштів із "ПриватБанку".

За кілька днів до цього, 29 серпня, "1+1" отримав лист від ТОВ "Поділ Нерухомість" про можливе припинення договору про оренду будівлі на Кирилівській (колишня Фрунзе) з 25 жовтня.

Медіагрупа стверджувала, що оплатила оренду цього приміщення до березня 2018 року, тому попросила Нацбанк пояснити, що буде з орендою.

Генпрокуратура відкрила кілька кримінальних справ проти колишніх керівників або власників "ПриватБанку" про доведення банку до неплатоспроможності. ГПУ, НАБУ та САП розслідують декілька справ, пов'язаних із "Приватбанком".

Олена Рощенко, УП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!