"Таємні покупці" перевіряють банки на порядність

П'ятниця, 11 серпня 2017, 17:35

Проект USAID "Трансформація фінансового сектору" проводить тестування процесу та якості надання послуг зі споживчого кредитування населенню за методом "таємного покупця".

Про це йдеться у прес-релізі проекту.

Як повідомляється, "таємні покупці" детально перевірять інформацію, яку розкривають фінансові установи під час продажу кредитних продуктів (від етапу консультацій до підписання договору).

Окремо перевірятиметься, чи надається споживачам чітка та зрозуміла інформація про умови договору, про реальну вартість кредиту та ефективну (а не номінальну) відсоткову ставку, про вартість послуг третіх сторін.

Реклама:

Дослідження дасть можливість з’ясувати прозорість та відповідність законодавству всього процесу споживчого кредитування, проаналізувати точність та правдивість реклами споживчих кредитів та інформації про кредитні умови, оцінити якість взаємодії фінансових установ зі споживачами.

Окремо буде протестовано, які документи надаються позичальнику під час продажу кредитних продуктів, та чи дають фінансові установи можливість потенційному клієнту ознайомитись із проектом договору до його підписання, що передбачає новий Закон "Про споживче кредитування".

Дослідження також дозволить оцінити ефективність існуючих механізмів реагування на скарги споживачів фінансового сектору.

Повідомляється, що перший етап проекту вже завершився і його результати будуть оприлюднені у вересні. Другий етап пройде в кінці 2017, а третій - влітку 2018.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: