Депутати відмовилися обмежити дотації для агрохолдингів до 150 мільйонів "в одні руки"

Вівторок, 20 грудня 2016, 16:48

Комітет з питань податкової та митної політики Верховної Ради відмовився від ідеї щодо обмеження прямих дотацій для аграрних підприємств до 150 мільйонів гривень "в одні руки".

Відповідне рішення профільний комітет ухвалив у вівторок 20 грудня.

Так, на засіданні комітету у понеділок  депутат "Народного фронту" Олег Кришин запропонував обмежити суму дотацій до 150 млн грн для одного підприємства. Відповідна пропозиція була підтримана депутатами.

На засіданні комітету у вівторок відповідне питання було переглянуте за ініціативи голови Ніни Южаніної. В результаті, депутати підтримали пропозицію про запровадження відповідного обмеження з 2018 року.

Реклама:

Нагадаємо, раніше бюджетний комітет Верховної Ради схвалив направлення 1% від вартості валової продукції сільського господарства на підтримку аграрного сектору. Передбачається, що відповідну підтримку аграрні підприємства будуть отримувати щороку.

Вперше ця норма встановлюється на 5 років. І цього року вона становить 5,5 млрд гривень.

Як відомо, з 4 млрд грн прямих дотацій 2 млрд грн буде направлено на птахівництво. Одним з найбільших гравців на ринку м'яса птиці є "Миронівський хлібопродукт" (ТМ "Наша Ряба". Компанія належить Юрію Косюку, який працював першим заступником Адміністрації президента з липня до вересня 2014 року.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила проект закону "Про державний бюджет України на 2017 рік" в першому читанні 20 жовтня 2016 року.

Після доопрацювання Кабінетом міністрів 15 листопада 2016 року проект був направлений до ВРУ.

20 грудня у порядку денному засідання ВР розгляд бюджету заплановано на 16.00.

Як відомо, міністр фінансів Олександр Данилюк раніше заявив, що державний бюджет на 2017 рік можуть ухвалити вже у вівторок, 20 грудня.

Про те, що Верховна Рада проголосує державний бюджет вже у вівторок повідомляли і джерела "Українській правді" у фракціях БПП та Народному фронті.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: