"Дочка" Ferrexpo випустить облігації на 750 мільйонів доларів

П'ятниця, 18 листопада 2016, 17:52

Акціонери ПАТ "Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат", найбільшого виробника залізорудних окатишів в Україні, дали згоду на випуск облігацій пов'язаною компанією Ferrexpo Finance Plc на суму до 750 млн доларів терміном до 10 років.

Про це повідомляється в прес-релізі ПГЗК, передає "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення прийняли позачергові збори акціонерів у п'ятницю.

Ferrexpo Finance Plc (Великобританія) планує випустити облігації під процентну ставку не більше 11% річних і терміном розміщення не більше 10 років з моменту розміщення.

Реклама:

"Ринкова вартість майна або послуг, що є предметом угоди, визначена відповідно до законодавства: 19,540 млрд гривень за курсом НБУ на 18 листопада. Вартість активів емітента, за даними останньої річної фінансової звітності, - 19,394 млрд гривень", - йдеться в прес-релізі.

"Співвідношення ринкової вартості майна або послуг, що є предметом угоди, до вартості активів емітента, за даними останньої річної фінансової звітності: 100,7501%", - констатується в інформації.

Як повідомляється, за вказане рішення проголосували власники 74,722 млн голосуючих акцій із загальної кількості голосуючих акцій 79,74 млн штук і 74,868 млн штук, які взяли участь в зборах. Проти проголосували власники 146,566 тисяч штук акцій.

ПГЗК є основним активом британської гірничорудної компанії Ferrеxpo plc: вона володіє 100% акцій Ferrexpo AG, якій, у свою чергу, належить 97,43% акцій Полтавського, 100% Єристівського ГЗК і 99,9% Белановского ГОКа.

Кінцевий бенефіціар Костянтин Жеваго через Fevamotinico S.a.r.l. володіє 50,3% акцій Ferrexpo.

Ferrexpo - швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт високоякісних залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі.

Ferrexpo Finance Plc є дочірньою компанією Ferrexpo.

Група Ferrexpo є найбільшим виробником і експортером окатишів серед країн колишнього СРСР.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: