Нафта тримається нижче 45 доларів через рекордний видобуток ОПЕК

Понеділок, 14 листопада 2016, 09:14

Вартість нафти в понеділок знижується, продовжуючи відігравати дані щодо збільшення обсягів видобутку нафти ОПЕК, а також про зростання числа бурових установок в США.

Про це свідчать дані торгів, передає "Прайм".

Станом на 7:48 вартість січневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,01%, до 44,75 долара за барель. Ціна грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI опускалася на 0,21%, до 43,32 долара за барель.

ОПЕК в п'ятницю з посиланням на дані вторинних джерел повідомила, що збільшила в жовтні обсяг видобутку нафти майже на 240 тисяч барелів на день в порівнянні з вереснем - до 33,64 мільйона барелів на день.

Реклама:

При цьому в четвер Міжнародне енергетичне агентство також заявило, що картель в жовтні наростив сукупний видобуток нафти - на 230 тисяч барелів на день в порівнянні з вереснем - до рекордного показника в 33,83 мільйона барелів на день.

Подібна інформація негативно була сприйнята гравцями ринку і посилила їх сумніви в можливості досягнення ОПЕК угоди щодо обмеження рівня видобутку нафти.

Песимізм інвесторів викликали і дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes, опубліковані в п'ятницю. Вона повідомила про те, що за підсумками робочого тижня число бурових установок в США знизилося лише на одну штуку - до 568 одиниць.

Однак кількість нафтових бурових установок зросла на дві штуки - до 452 штук. Число газодобувних установок знизилося на дві штуки і становило 115 штук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: