ПР із "чорної каси" заплатила 225 тисяч доларів журналісту Ларрі Кінгу

П'ятниця, 19 серпня 2016, 10:54

Народний депутат України Сергій Лещенко стверджує, що гроші з "чорної бухгалтерії Партії регіонів" отримували відомий американський журналіст Ларрі Кінг і європейський офіс "Партії регіонів".

"Гроші з тіньової каси "Партії регіонів" отримав, наприклад, Ларрі Кінг, відомий американський журналіст, який десятиліттями вів програми CNN. Він отримав від тіньової каси "Партії регіонів" 225 тис дол", – заявив Лещенко.

У свою чергу, головний редактор інтернет-видання "Українська правда" Севгіль Мусаєва-Боровик зазначила, що Кінг отримав ці кошти за те, що взяв інтерв’ю в тодішнього прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

Лещенко також повідомив, що є документи, які свідчать про те, що "Партія регіонів" фінансувала свій європейський офіс (організація "Європейський центр сучасної України" ("European Centre for a Modern Ukraine"), співзасновниками якої є троє "регіоналів" - Леонід Кожара, Віталій Калюжний і Євген Геллер - і яким керувала громадянка Німеччини Інна Кірш.

Реклама:

Крім цього, він також зазначив, що в документах, переданих у Бюро екс-першим заступником голови СБУ Віктором Трепаком у НАБУ, згадується колишній радник екс-президента України Віктора Януковича Пол Манафорт.

Як відомо, восени 2005 року Рінат Ахметов найняв для Партії регіонів команду американських технологів на чолі з лобістом Полом Манафортом.

Пізніше Манафорт консультував Віктора Януковича на посаді прем'єр-міністра України.

За щомісячну оплату в $ 35 000 компанія Манафорта мала просувати образ прем'єра Януковича як реформатора і ефективного управлінця. Політтехнолог також порадив йому для підняття свого рейтингу підняти тему дискримінації російськомовних громадян.

Свою роботу в Україні Манафорт продовжив у партії "Опозиційний блок".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: