Авіагалузь стане брендом номер один в Україні - Зубко

П'ятниця, 8 липня 2016, 15:50

Лобіювання українських виробників на міжнародних ринках - головне завдання порядку денного з розвитку авіабудування.

Про це заявив віце-прем'єр Геннадій Зубко на своїй сторінці у Facebook.

"У нас вже є реальний запит від наших східних партнерів - Туркменістану, Азербайджану, Казахстану, інших країн, - які зацікавлені й вже замовляють літаки, виготовлені на ДП "Антонов". Також перспективним може стати й ринок Китаю та Індії", - зазначив Зубко.

"Вітчизняні конструкторські розробки, професіоналізм кадрів, конкурентні інноваційні рішення в області авіабудування повинні стати брендом №1 України", - сказав віце-прем'єр.

Реклама:

 Нагадаємо, що члени Комітету ВР з питань промислової політики запропонували Раді прийняти законопроект № 4809, що дає право державним підприємствам авіагалузі створювати із закордонними партнерами спільні підприємства.

"Законопроект дозволить нашому "Антонову" створювати спільні підприємства по світу та переорієнтуватися зі співпраці з Росією на розвиток кооперації в Європі, Азії, на Близькому Сході, в Африці", - розповів голова Комітету Віктор Галасюк.

За розрахунками депутатів, в разі прийняття закону реалізація програми літаків АН-132 та їх модифікацій дозволить до 2020 року залучити 3-4,5 млрд грн інвестицій й отримати додаткові надходження в бюджет (податки, збори) в розмірі 1,3 - 2,4 млрд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!