НБУ визнав "Держзембанк" неплатоспроможним

Вівторок, 26 липня 2016, 20:33

Правління Національного банку прийняло рішення "Про віднесення Публічного акціонерного товариства "Державний земельний банк" до категорії неплатоспроможних".

Про це йдеться у повідомленні НБУ.

Як зазначається, ПАТ "Держзембанк" було віднесено до категорії проблемних у березні 2016 року в зв’язку із виявленням конфлікту інтересів у банку.

"Вимоги Нацбанку щодо усунення порушень законодавства України ПАТ "Держзембанк" не виконав. Жодних належних рішень керівних органів банку стосовно вирішення існуючих проблем до НБУ не надходило. Крім того, ситуація почала погіршуватись", - йдеться у повідомленні. 

Реклама:

У банку не були розміщені вклади  фізичних осіб, тому навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб відсутнє, зазначили в НБУ.

Нагадаємо, Кабмін постановою № 609 від 02.07.2012 року  створив ПАТ "Державний земельний банк".

На банк покладалися стратегічні завдання щодо кредитної підтримки підприємств АПК та впровадження відповідних державних програм. 

Однак в умовах відсутності відповідних змін до законодавства, банк з моменту отримання банківської ліцензії майже не здійснював банківську діяльність, передбачену статутом.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: